06 hard to/ wont start after warm - Page 2 : Honda CBR 1000RR Motorcycle Forums: 1000RR.net

Like Tree1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-28-2012, 11:05 PM   #11
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: DFW
Posts: 238
maybe you have a bad stator
__________________
08 Candy Red w/ Pearl [B]lack fairings
| CF Fender & Hugger
| Taylormade |
| BMC AF |
| Dynojet PCV & IRC |
| [b] ASV |
| [b] Vortex GC |
| [b] Gilles Tooling AS31GT |
| Competition Werkes FE |
| Galfers Lines |
| [b] Sato S/ Hooks |
| R&G Engine Slider |
| OEM Solo Cowl |
| Healtech GIPRO DS |
| '12 CBR1000RR wheels |
| '12 Digital Dash |
| Honda E*Cushion |
repsolRR1k is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-29-2012, 07:40 PM   #12
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 23
I don't the stator is bad because I basically kill the battery trying to start it and once its running its good to go....I honestly think its a fuel problem running to rich
06_RR_KING is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2012, 01:17 AM   #13
Goose
 
Join Date: Aug 2011
Location: Australia
Posts: 258
Being too rich is not your problem. (At a guess, it would need to be super extremely rich for this to cause it, like black smoke everywhere rich)

What exactly does it do? Cold? Warm? Hot?

Is it the same under all conditions?

Have plugs been changed before?

What fuel are you running?

Did it always do it? Or has it started recently? When it sarted, had you changed something? Pulled anything off? Put anything on?

I dunno if I can diagnose it from here. But need answers to the above to start thinking about it.

Peace!!
Shamizzle is online now   Reply With Quote
Old 10-30-2012, 01:21 AM   #14
Goose
 
Join Date: Aug 2011
Location: Australia
Posts: 258
Oops, missed one, was already asked, but does it turn easy when hot? Does it feel like the crank is spinning as quickly as it does when cold?
Shamizzle is online now   Reply With Quote
Old 10-30-2012, 11:25 AM   #15
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 23
Ya its spins the same just doesn't even try to start... just turns over I'll pull the plugs and see what we see
06_RR_KING is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2012, 03:30 PM   #16
Goose
 
Join Date: Aug 2011
Location: Australia
Posts: 258
Can't really diagnose anything without more info.
What does it idle at hot?
Shamizzle is online now   Reply With Quote
Old 10-30-2012, 08:44 PM   #17
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 23
id say 1250
06_RR_KING is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2012, 09:36 PM   #18
Goose
 
Join Date: Aug 2011
Location: Australia
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by Shamizzle View Post
Being too rich is not your problem. (At a guess, it would need to be super extremely rich for this to cause it, like black smoke everywhere rich)

What exactly does it do? Cold? Warm? Hot?

Is it the same under all conditions?

Have plugs been changed before?

What fuel are you running?

Did it always do it? Or has it started recently? When it sarted, had you changed something? Pulled anything off? Put anything on?

I dunno if I can diagnose it from here. But need answers to the above to start thinking about it.

Peace!!
Help me out here dude. Neither me nor anyone else can on here has the bike infront of them. What does it do? Specifically. What have you done? Specifically. Bla bla bla bla?? Specifically. Feel free to get a little wordy in your response..
Shamizzle is online now   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 09:33 PM   #19
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 27
for me it started month ago when it started to get cold in the morning or at night. ill start the bike up fine then ill ride it to the gas station about 2 to 3 mile so the bike will be 160 to 180 dergrees get gas which take a couple of minutes then start the bike turn key to on flip kill switch fuel pump comes on and try to start cranks normal doesnt slow down after i got the bike to turn on road home turned bike off then flipped the switch back on and i started back up fine. did it before i changed my plugs and after i changed my plugs i , running 91 octane. think its only when you let sit for like 5 minutes after you turn it off. im guessing a sensor maybe running different gas. i dont think its running rich which i thought so it would foul the spark plug cause it dont put out black smoke after you start it.
strojan1966 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 10:28 PM   #20
Goose
 
Join Date: Aug 2011
Location: Australia
Posts: 258
Sorry, I'm not sure if I'm quite understanding you. It works perfectly when riding?

So when it gives trouble starting, does it work fine afterward? Cruise, full throttle, mid throttle.
What about before it gives starting the trouble? Does it do anything weird, again, full, cruis, mid.

Do you use the kill switch every time you stop? If so stop using it, Just to rule it out.
(It'd be a ridiculous senario, but hypothetically, it could be a sticky contact in the kill switch, mind you, I haven't looked into the mech on a cbr, but would be an easy thing to rule out)

When it gives you probs, do you hear that fuel pump whine when you first turn the key?


91 octane, you're in North America yeh? 91 AKI is the goods, but 95 RON anywhere else. Same diff. Just different measuring scales. This wouldn't be the prob, just checking.

Does it try to kick audibly when it wont start? Like a car, that doesn't really want to run, but will give you hints that it wants to (If that makes any sense.....).
Shamizzle is online now   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


» Latest Forum Topics
Need new brake pads and thinking of...
Yesterday 05:40 PM
Last post by ohiobob
Today 04:11 PM
4 Replies, 90 Views
Price on used 08 1k
Yesterday 07:14 PM
by moto111
Last post by moto111
Today 04:08 PM
12 Replies, 143 Views
If You Buy Shell Rotella From Walmart...
10-18-2014 09:02 PM
by Kruz
Last post by humanpaste
Today 04:08 PM
18 Replies, 433 Views
CBR1000RR Superbike Package !!!
Today 04:04 PM
Last post by Danos Performance
Today 04:04 PM
0 Replies, 1 Views
Word Association Game v2.1
12-06-2011 01:25 PM
Last post by humanpaste
Today 03:59 PM
17,354 Replies, 281,929 Views
» Insurance
» Sponsors
» Honda 1000RR Prices
Powered by vBadvanced CMPS

All times are GMT -5. The time now is 04:37 PM.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum