2008 CBR1000RR wont start fuel pump problem? : Honda CBR 1000RR Motorcycle Forums: 1000RR.net

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-03-2012, 12:21 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
2008 CBR1000RR wont start fuel pump problem?

Ok so I bought a 2008 CBR1000RR that had been laid down at low speeds. So I paid someone to put on a set of china fairings I had laying around. Now the bike wont start. It was starting and running great when I bought it. Then it sat for about 6 months before I decided to do anything with it and had the fairings put on.

However, I did start up the bike after the new fairings were put on. Here is a rough time line. I bought the bike 6 months ago and it ran great. I got the fairings put on 2 weeks ago (I started up the bike 1 or 2 times after the fairings were put on to make sure everything was good). 1 week ago my friend pressure washed the bike, I did not try to start the bike or even turn the key on. 2-3 days ago I decided to take pics so I could put it up for sale and the bike wouldn't start (low battery it had been sitting for 6 months. I put it on a battery tender for a couple days, the battery was fully charged, and today it would crank but no fuel pump noise.

I have another 08 CBR1k and when I turn the key on that I can hear the pump coming on but on this bike I don't hear anything when I turn the key. I tried swapping the fuel pump relay with the stop engine relay and also another relay but it didn't fix the problem. I also tried turning the switch on the handlebars on and off but that didn't work either. What should I try next? I'm thinking water from the pressure washer messed it up, I saw him do it and he never got too close to the bike. He was just washing down the plastics and the frame (previous owner got plastidip all over the bike and we were trying to take it off).

I've also tried a battery from my GSXR1k and it had the same problem. With the CBR battery high beams work, all the lights on the dash work, it will crank fine, but the fuel pump wont come on.

I'm reading up that it might be the bank angle sensor? How would I check this? I'm gonna get a volt meter, is there any place I should be checking for correct voltage, grounds, etc? I've never done it before.

This guy made a mess of things when he put the fairings on. The hoses and wires to the side fairings aren't in properly and I can see wires everywhere. Can these just be removed? The vacuum tubes and the sensors with the wires. I read somewhere that you can just take them out.
abuzar1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-28-2013, 10:20 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
fuel pump not priming

Use a long screw driver and look under the tank. Locate the fuel pump. Gently tap oonit and it should activate it. Get progressively harder with the taps but don't get carried away. ftw4chris@gmail.com. let me know if this helps. Note: this won't continue to work very long.
ftw4chris is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2013, 10:33 PM   #3
Senior Member
 
TedEbear's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: St. Louis, MO
Posts: 4,367
Hopefully, he's gotten it to start since he posted this nearly 7 months ago.

BTW, welcome aboard.
TedEbear is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2013, 10:42 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 3
Thank you very much for trying to help, you were the first one after 7 months!

Just in case someone has the same problem I bypassed the Bank Angle Sensor and the bike started. After that I replaced the sensor and it was good to go.
abuzar1 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2013, 11:14 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Lol I'm a little green. Didn't even think of looking at the date just assumed it was new because of no replys. However the responses to my response may help me with my problem. Thanks for the welcoming.
ftw4chris is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2013, 07:05 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by abuzar1 View Post
Thank you very much for trying to help, you were the first one after 7 months!

Just in case someone has the same problem I bypassed the Bank Angle Sensor and the bike started. After that I replaced the sensor and it was good to go.
Hey abuzar1 how did you do the bypass the Bank Angle Sensor. have the same problem from trying to put on Spy 5000m Alarm on a 2008 CBR 1000 now i dont hear the fuel pump.

Does anybody knows how to wire the Spy 5000m Alarm on a 2008 CBR 1000? Cause i f-ing my bike up doing it myself!
DjOx is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2013, 09:52 PM   #7
Senior Member
 
11blade's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Grand Prairie, Texas
Posts: 157
Any updates on this?
11blade is online now   Reply With Quote
Old 08-29-2013, 01:57 PM   #8
Senior Member
 
MBZuki's Avatar
 
Join Date: May 2013
Posts: 128
Quote:
Originally Posted by 11blade View Post
Any updates on this?
Quote:
Originally Posted by abuzar1 View Post
Thank you very much for trying to help, you were the first one after 7 months!

Just in case someone has the same problem I bypassed the Bank Angle Sensor and the bike started. After that I replaced the sensor and it was good to go.
It was the BAS it seems.
MBZuki is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


» Latest Forum Topics
2012 Dyno graphs
08-18-2012 01:27 AM
by shleeve
Last post by 1 FAST 1KRR
Today 01:16 AM
11 Replies, 1,841 Views
Spartan Beast VT this weekend anyone ?
09-19-2014 08:05 AM
by Rotten
Last post by cfaddict
Today 01:06 AM
3 Replies, 59 Views
Clutch pressed in.. still wants to...
Yesterday 09:10 PM
Last post by Steamboat
Today 12:23 AM
2 Replies, 45 Views
Is the 2014 SP worth the extra cash?
09-18-2014 08:03 PM
Last post by fredaroony
Yesterday 11:19 PM
13 Replies, 348 Views
2012 cbr 1000 rolling idle since mods
Yesterday 10:31 PM
Last post by SNIK
Yesterday 10:59 PM
1 Replies, 39 Views
» Insurance
» Sponsors
» Honda 1000RR Prices
Powered by vBadvanced CMPS

All times are GMT -5. The time now is 03:03 AM.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum