04 CBR1000RR wont start - Honda CBR1000 Forum : 1000RR.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 29 Old 12-27-2012, 02:59 AM Thread Starter
Frenchy
 
Join Date: Dec 2012
Location: New Zealand
Posts: 26
04 CBR1000RR wont start

Ok so ive read a lot of stuff on line and am quiet handy with the tools.

First off the problem is the fuel pump wont prime when the key is turned on, Ive checked and bypassed the tilt sensor and kill switch, also checked and swapped the relays.

I did manage to get it going for a brief ride by swapping keys???? and thought I had fixed the problem. but when I came to start the bike again a week later it wouldn't prime again.

I bought a new key reader as I thought it was strange that it worked when I swapped keys, but this did not change a thing.

Im nearly at the point now where I think it is the HISS or the ECU and maybe both!!

is there a way to bypass the HISS?

or do i need to fork out for a new ECU and keys?

Any help or ideas
Frenchy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 29 Old 12-27-2012, 05:35 AM
Junior Member
 
hump333's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
Have you had the lights out / speed?

Sent from my R800i using Motorcycle.com Free App
hump333 is offline  
post #3 of 29 Old 12-27-2012, 09:00 AM
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Portugal
Posts: 5
Hi,

Last time that my bike didn't start i revolved the problem by changing the stator (melted)....
Fanfurra is offline  
post #4 of 29 Old 12-27-2012, 09:18 AM
Admin


 
lexus rx's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: north kakalak
Posts: 14,400
only way to bypass is to run a us spec harness with ecu. i have one of each used if it comes down if you end up needing them.

have you ran straight 12v power to the pump itself?


http://www.superbikesupply.com
info@superbikesupply.com
828-287-2101-sales
https://www.facebook.com/superbikesupply



Retail is for squids. Buy like a pro at Superbike Supply.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Being right is bitter-sweet when you're ruled and surrounded by morons.

"Men fight for liberty and win it with hard knocks. Their children, brought up easy, let it slip away again, poor fools. And their grandchildren are once more slaves." - D.H. Lawrence
lexus rx is offline  
post #5 of 29 Old 12-27-2012, 07:03 PM Thread Starter
Frenchy
 
Join Date: Dec 2012
Location: New Zealand
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by hump333 View Post
Have you had the lights out / speed?
If your talking about the HISS light it works like normal, flashes with key off and goes out with key on.

Quote:
Originally Posted by lexus rx View Post
only way to bypass is to run a us spec harness with ecu. i have one of each used if it comes down if you end up needing them.

have you ran straight 12v power to the pump itself?
If you run 12v power straight to the pump will it still shut off? or will it constantly run? Might have to give this ago.
Frenchy is offline  
post #6 of 29 Old 12-27-2012, 07:06 PM Thread Starter
Frenchy
 
Join Date: Dec 2012
Location: New Zealand
Posts: 26
does the HISS kill the fuel pump only? or does it kill the spark too?
Frenchy is offline  
post #7 of 29 Old 12-28-2012, 04:51 AM
Junior Member
 
hump333's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
Tilt sensor? Cuts every off! she will turn over but not fire up! Have you had the bike in bits? Have you placed tilt sensor up side down. It's behind the lights

Sent from my R800i using Motorcycle.com Free App
hump333 is offline  
post #8 of 29 Old 12-28-2012, 07:17 AM Thread Starter
Frenchy
 
Join Date: Dec 2012
Location: New Zealand
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by hump333 View Post
Tilt sensor? Cuts every off! she will turn over but not fire up! Have you had the bike in bits? Have you placed tilt sensor up side down. It's behind the lights

Sent from my R800i using Motorcycle.com Free App
Its not the tilt sensor or kill switch, I dont run tilt sensor on any of my bikes.... They dont like the angles i put them on
Frenchy is offline  
post #9 of 29 Old 12-28-2012, 07:28 AM
Tadao Baba Fan
 
capt.america's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: The Island
Posts: 3,672
Bad ignition switch?


If you can't run with the big dogs,
stay on the f@ckin' porch.
capt.america is offline  
post #10 of 29 Old 12-28-2012, 08:51 AM
Admin


 
lexus rx's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: north kakalak
Posts: 14,400
the 12v power will only run the pump as long as you keep the wires connected. do not run the pump dry. it can damage it if you do.


http://www.superbikesupply.com
info@superbikesupply.com
828-287-2101-sales
https://www.facebook.com/superbikesupply



Retail is for squids. Buy like a pro at Superbike Supply.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Being right is bitter-sweet when you're ruled and surrounded by morons.

"Men fight for liberty and win it with hard knocks. Their children, brought up easy, let it slip away again, poor fools. And their grandchildren are once more slaves." - D.H. Lawrence
lexus rx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Honda CBR1000 Forum : 1000RR.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome