Honda CBR 1000RR Forums banner
41 - 60 of 65 Posts
Miałem złe doświadczenia z AUCTMARTS.

Kupiłem owiewkę HRC do mojego CBR 1000 RR 2008-2011.
Jakość to w przybliżeniu owiewka z lakierem, który wykazuje niedoskonałości na całej powierzchni.
Najgorszy był montaż. Dwa z połączeń prawej owiewki odskoczyły i musiałem wywiercić nowe otwory, aby umieścić dwie śruby ergal, żeby tylko utrzymać ją złożoną.
Jednak ogólnie wszystkie połączenia są w złym stanie.
Czarne tworzywa sztuczne nie pasują na przykład do tych pod światłami, które wyglądają naprawdę źle.

Odpowiedź sprzedawcy brzmiała: nie ma gwarancji na tworzywa sztuczne.
Całkowicie nie do pomyślenia, biorąc pod uwagę, że sprzedał mi tworzywa sztuczne.

Ponieważ na tym forum można przeczytać różne doświadczenia z tym sprzedawcą, łatwo zrozumieć, że AUCTMARTS to nic innego jak strona internetowa i że praca jest zlecana zewnętrznym dostawcom w zależności od przypadku. Najszczęśliwszy może cieszyć się naprawdę ładną owiewką, inni niestety nie.
Jesteśmy tutaj,
Ale czy mogę wiedzieć, kiedy otrzymałeś owiewki?
I kiedy wysłałeś do nas e-mail w sprawie problemu?
Mogę spróbować pomóc i zobaczyć, co możemy dla Ciebie zrobić~
Nie jesteśmy tylko stroną internetową i zawsze tu jesteśmy, a gdy klient ma problem, musimy go dla Ciebie rozwiązać~

Nic nie dorównuje dopasowaniu i wykończeniu OEM.

Save
Nienawidzę tego mówić, ale kupiłem owiewkę do mojej Hayabusy z tej strony i tis tis tis... moja była taka sama, spaliłem je i wyszedłem i skończyłem kupując zestaw OEM... Zróbcie sobie przysługę, nie bądźcie tani, oszczędzajcie pieniądze, wydajcie dodatkowe 500 do 600 dolarów, kupcie OEM...

Nienawidzę tego mówić, ale kupiłem owiewki do mojej hayabusy z tej strony i tis tis tis... moje były takie same, spaliłem je i wyszedłem i skończyłem kupując zestaw OEM... zrób sobie przysługę, nie bądź tani, oszczędzaj pieniądze, wydaj dodatkowe 500 do 600 dolarów, kup OEM....
Gdzie jest najlepsze miejsce do kupienia owiewek OEM? Potrzebuję górnej i prawej strony, a także niektórych dolnych plastików do modelu 2014.

Nienawidzę tego mówić, ale kupiłem owiewki do mojej hayabusy z tej strony i tis tis tis..moje były takie same, spaliłem je i wyszedłem i skończyłem kupując zestaw oem..zrób sobie przysługę, nie bądź tani, oszczędzaj pieniądze, wydaj dodatkowe 500 do 600 dolarów i kup oem....
Gdzie najlepiej kupić owiewki OEM? Potrzebuję górnej i prawej strony, a także niektórych dolnych plastików do modelu 2014.
Czy tworzywa OEM do 2012+ 1000rr nie kosztują około 2000-2400 dolarów?

Save
Czy plastik OEM do 2012+ 1000rr nie kosztuje około 2000-2400 dolarów?
Nie jestem pewien co do 12+ blade, ale właśnie otrzymałem kosztorys wymiany prawie wszystkich moich plastikowych elementów, wszystko oprócz przedniego błotnika i nic za siedzeniem, ale w tym wewnętrzne kanały ram air (bez klap, solenoid) i suma wyniosła 3022 $. To obejmowało tylko 300 $ za robociznę, więc mówimy o około 2700 $. Zmusiłem ich do obniżenia ceny części o 30% po tym, jak powiedziałem im, że po prostu kupię wszystkie części online od Partzilla i tym podobnych. Teraz chcą około 2200 $ za całą pracę, czyli około 1900 $ za plastik. To po tym, jak miałem do czynienia z tanimi owiewkami z Chin i straciłem nie jedną, ale dwie owiewki przy dwóch różnych okazjach z dwoma różnymi zestawami aftermarketowymi przy dużej prędkości.

TO NIE BYŁO OD AUCTMART, to był wynik plastików od sprzedawcy na Ebay.
Image

Kupiłem te owiewki auctmarts 2 lata temu. Zrobiłem rozeznanie i wiedziałem, czego się spodziewać i dostałem dokładnie to. Jednak do tej pory wyglądają tak samo. Nic się nie zepsuło i wszystko wygląda dobrze, farba się trzyma i nie ma pęknięć. Tak, jest trochę więcej pracy przy zdejmowaniu i zakładaniu ich podczas konserwacji, ale pamiętaj o cenie :D

Nie mogę więc narzekać, moje owiewki oem są przechowywane w bezpiecznym miejscu i jeżdżę szczęśliwie z podróbkami. Martwię się o wiele mniej na torze :D

Save
Zamierzam kupić czerwoną/czarną owiewkę do mojego 06 + wszystkie nowe śruby. OEM kosztowałby mnie około 3 tys. CAD za owiewkę i około 150 CAD za śruby w środkowej części B.C. w Kanadzie. Będę mógł dostać zestaw owiewek Auct za mniej niż 550 CAD ze śrubami.
Zamierzam obficie nałożyć izolację termiczną (żeby się nie stopiła) i mam opalarkę i wiertarkę, jeśli plastiki będą źle ukształtowane po transporcie. (HK do zachodniej Kanady nie jest zbyt daleko, więc nie są stale ładowane/rozładowywane i rozbijane. 3150 $ vs 550 $, OEM może być trochę lepszy, ale nie będzie to zauważalna różnica za dodatkowe 2600 $ OEM. Dla porównania, zdjąłem starą owiewkę w około 45 minut bez łamania czegokolwiek (robiłem dużo airfix, kiedy byłem młody ;).
Dam wam znać, jak to wyjdzie za kilka tygodni, może będę śpiewał inną piosenkę.

Save
Zamierzam kupić czerwoną/czarną owiewkę do mojego 06 + wszystkie nowe śruby. OEM kosztowałby mnie około 3000 $ CAD za owiewkę i około 150 $ CAD za śruby w centralnej B.C. Kanada. Będę mógł dostać zestaw owiewek Auct za mniej niż 550 $ CAD ze śrubami.
Zamierzam obficie nałożyć izolację termiczną (żeby się nie stopiła) i mam opalarkę i wiertarkę, jeśli plastiki są źle ukształtowane po wysyłce. (HK do zachodniej Kanady nie jest zbyt daleko, więc nie są ciągle ładowane/rozładowywane i rozbijane. 3150 $ vs. 550 $, OEM może być trochę lepszy, ale nie będzie to zauważalna różnica za dodatkowe 2600 $ OEM. Dla porównania zdjąłem starą owiewkę w około 45 minut bez niczego pękania (robiłem dużo airfix, gdy byłem młody ;).

Dam wam znać, jak to się potoczy za kilka tygodni, może będę śpiewał inną melodię.

Image
Zainstalowałem zestaw od nich i kilka rad, otrzymanie zestawu zajęło około 5 tygodni, dopasowanie nie było takie złe, trochę przycinania tu i tam, są o wiele grubsze niż oem, więc nie są tak elastyczne, co tylko utrudnia instalację. Wewnętrzne czarne elementy z przodu nie pasowały tak dobrze, ale w końcu udało mi się je uruchomić. Lakier jest bardzo dobrej jakości, ale daleki od perfekcji, miałem sekcję, którą przyciąłem, aby wyczyścić mój kolektor, więc chciałem sprawdzić elastyczność lakieru, wygiąłem z niego gówno i lakier wcale nie pękł, aż plastik zaczął pękać, nawet wtedy lakier wcale się nie odkleił. Ogólnie świetna jakość plastiku i lakieru, po prostu nie oczekuj perfekcji, szczerze mówiąc wolę to w ten sposób, ponieważ mogę o wiele bardziej cieszyć się moim motocyklem, nie martwiąc się tak bardzo o to. Powodzenia i wrzucajcie zdjęcia!!!

Auctmart powiedział, że wysyłają 10-15 dni po dacie zamówienia. 20 dni po złożeniu zamówienia wysłałem do nich e-mail, a następnie wysłali je 3 dni później. Dotarły kilka dni temu (niecały tydzień wysyłki). Właściwie nie mogę ich winić, ponieważ nie zamawiałem na Ebay i nie mogłem znaleźć strony internetowej (moja wina), więc zamówiłem przez e-mail. W sumie od momentu zamówienia do momentu, gdy dotarło do mojego domu, minął miesiąc (jeśli zadzwoniłbym do nich w 10. dniu zamówienia, prawdopodobnie mógłbym przyspieszyć proces o ponad 10 dni). Gdybym był naprawdę natarczywy, myślę, że mógłbym skrócić czas od zamówienia do drzwi wejściowych do 2 tygodni. Wracam do domu w przyszłą środę, więc wtedy je zainstaluję.

Dzięki Myzx6 za wskazówki.

EDIT:
Oto zdjęcie moich owiewek, które ktoś mi wysłał. Powiedzieli, że wyglądają niesamowicie.

Save
A dla tych, którzy są źli na Auctmarts, kilka sugestii.

--Jednym z najczęstszych tematów tej marki tworzyw sztucznych jest to, jak łatwo się topią. Więc idź kupić trochę folii aluminiowej i wklej ją do wnętrza obszarów z tworzyw sztucznych wysokiego ryzyka. Może użyj dodatkowej warstwy lub dwóch. Zajmie to trochę więcej czasu, ale będzie kosztować dosłownie tysiące dolarów mniej niż w przypadku zakupu OEM.

--Skorzystaj z przedstawiciela AUctmarts tutaj na forum. On (lub ona?) jest aktywny na forum i zawsze wydaje się chętny do pomocy. Trudno to uzyskać przez telefon lub e-mail. Ale przez lata myślę, że reprezentował firmę zarówno profesjonalnie, jak i był uprzejmy do przesady.

--Wreszcie, zrozum, że dostajesz to, za co płacisz. 500 $ kontra 3000 $ oznacza, że ​​nie otrzymasz tej samej jakości. Ale powinieneś otrzymać przyzwoitą jakość i myślę, że to właśnie dostarcza Auctmarts. Nic więcej, nic mniej. W przeciwnym razie szybko by zbankrutowali.

Cześć wszystkim, jestem Ryan. Jestem nowym członkiem zespołu obsługi klienta Auctmarts.

Przejrzałem wątek i stwierdziłem, że metoda, którą komunikujemy się z klientami, wymaga wielu ulepszeń. Możemy zatrudnić nowy system do obsługi zamówień i zapytań, ponieważ ostatnio dramatycznie wzrosły. Ale wcześniej sugeruję skontaktowanie się z nami poprzez

1. pokój czatu na żywo: https://www.mylivechat.com/chat/
2. telefon: (210)880-4990 / +852 35830271
3. whatsapp:+852 69983630
4. Strona na Facebooku: Auctmarts Moto Fairing

Jeśli nie odpowiemy na Twoją wiadomość e-mail.

Ważne jest, aby usłyszeć Twój głos. Wierz mi, chociaż jestem nowy, wiele się zmieniliśmy i staramy się poprawić jakość zakupów w Auctmarts.

Na koniec kilka ostatnich zdjęć owiewek od naszych klientów!
Prowadzimy również AuctmartsTV na YouTube i Facebooku! Prosimy o wsparcie! Dzięki!

Attachments

41 - 60 of 65 Posts
You have insufficient privileges to reply here.