Honda CBR 1000RR Forums banner

Uwaga!! Nie kupuj zestawów owiewek od Auctmarts!

95K views 64 replies 45 participants last post by  Hardcore  
#1 ·
Uważajcie proszę!! Kupując zestawy owiewek od Auctmarts w HK!!! Totalna katastrofa....! Nie pasują idealnie, topią się pod wpływem ciepła, a do tego farba jest naprawdę słabej jakości..Kupiłem czarny mat, naklejki zeszły po pierwszym myciu, a mat się poleruje po pewnym czasie..! Po prostu uważajcie, bo po zakupie nawet wam nie odpiszą.

#2 · (Edited)
Naprawdę? No cóż, kupiłem swój i poświęciłem czas na zamontowanie całej fabrycznej izolacji termicznej i uszczelniłem lakier przed montażem. Pasują idealnie i wyglądają niesamowicie! Mam je już od kilku miesięcy i nie ma nawet śladu topnienia, i tak, kilka razy utknąłem w korku w temperaturze 90 stopni. Każdy, kto je widział (w tym dealer Hondy), jest zachwycony tym, jak ładne są owiewki i jak ładny jest motocykl. To model z 2004 roku, ale większość osób myśli, że to zupełnie nowy motocykl. Bez względu na to, co kupujesz, jeśli nie dbasz o to lub nie instalujesz tego prawidłowo, nie oczekuj, że to potrwa.

#28 ·
Czy oni również sprzedają na ebay?
Mówiąc o eBarf, nie kupuj niczego od chińskich lub hongkońskich sprzedawców. Jeśli to zła część lub coś jest nie tak, będzie cię to kosztować fortunę, żeby to odesłać! Dostałem tam ładną owiewkę, ale wysłali mi 2 i policzyli za dwie. Żeby dostać zwrot 275 dolarów, muszę wydać 275 dolarów na wysyłkę, żeby to odesłać! A owiewki, które sprzedają, są dobrej jakości ABS, naklejki i farba wszystko dobre, ale pasują jak przysłowiowa chińska układanka! Próba dopasowania wszystkiego jest niemożliwa, a jeśli ci się uda, nigdy nie będziesz mógł niczego zdjąć, nie rozwalając całości z powodu napięcia, z jakim to złożyłeś!

Trzymaj się amerykańskich rzeczy - łatwiej tam uzyskać zwrot pieniędzy lub wysyłkę.

Save
#8 ·
Wszystko będzie dobrze, po prostu je owiń i ich jakość znacznie się poprawiła w ciągu ostatnich 4 lat.

Save
#10 ·
Auctmarts są okropne! Kupiłem zestaw i zanim dotarł z Chin, górna, dolna i tylna owiewka były pęknięte, a farba była popękana na całej powierzchni, ponieważ nałożyli na nie kilogram lakieru bezbarwnego.... Co gorsza, jedynym sposobem komunikacji z nimi jest e-mail, ponieważ nie mówią po angielsku.....(uwierz mi, dzwoniłem do nich). Zaoferowali mi zwrot 180,00 dolarów za zestaw, który kosztował mnie 600,00 dolarów + opóźnił mnie w wyjeździe moim motocyklem na tor o wiele dłużej. Więc teraz mam zestaw owiewek za 400,00 dolarów, których nie mogę używać, plus muszę kupić komplet owiewek hotbodies za 600,00 dolarów i zapłacić 300,00 dolarów za ich pomalowanie. Dla zabawy zamontowałem je tylko po to, żeby zobaczyć, czy mogę wyciągnąć mój motocykl niezależnie od farby i pęknięć.....dopasowanie jest do bani i są niezwykle kruche.....kiedy próbowałem zamontować górną część do dolnej, włókno szklane wypadło tam, gdzie weszły mocowania deuz.....sposób, w jaki je uformowali, musieli je wyciągnąć z formy, zanim zostały ustawione i położone.... części były tak skręcone, że w ogóle do siebie nie pasowały.

Wysłane z mojego ADR6400L za pomocą aplikacji Motorcycle.com

#12 ·
Bardzo nam przykro poinformować, że mamy trudności z materiałem zestawu wyścigowego, owiewka pękła, gdy przyłożyliśmy do niej trochę siły.

Czy uważasz, że możemy wysłać Ci owiewkę uliczną z wypełnionymi otworami na reflektory? Czyli w sumie 3 części, przednia owiewka, lewa i prawa owiewka boczna.

Prosimy o informację.

#13 ·
Ten jest z miesiąca oczekiwania z wieloma e-mailami wysłanymi bez żadnej odpowiedzi.......auctmarts: Witam,

Dziękujemy za zakup. Chińska służba celna odrzuciła pierwotną przesyłkę wielu naszych pakietów owiewek, ponieważ wystąpił problem z dokumentami eksportowymi. Złożyliśmy prawidłowe dokumenty i odebraliśmy przedmiot z urzędu celnego. Przepraszamy za opóźnienia i niedogodności spowodowane tym problemem i naprawdę mamy nadzieję na Państwa wybaczenie.

Będziemy mogli podać Państwu nowy numer śledzenia, gdy zostanie ponownie wysłany.

#15 ·
Moja zajęła około 6 tygodni od daty zakupu. Niestandardowy zestaw Playboy, wyłożony boki i dół taśmą i matą termiczną DEI i zero problemów z dopasowaniem, poza dolną owiewką i złamaniem zaczepu. Są nieco cieńsze, ale są wtryskiwane z ABS, ale bez wypełnienia włóknem (18% włókna) jak w przypadku materiału OEM, jeśli chcesz zdjęcia, zamieszczę kilka. Aha i jeszcze żadnego blaknięcia ani wypaczenia cieplnego.

#20 ·
Zamówiłem również zestaw owiewek od auctmarts, zainstalowałem dużo taśmy termicznej na dolnych elementach i nie miałem żadnych problemów 08 cbr1k. Dopasowanie jest prawie idealne.

Z postu tutaj zgaduję, że to kwestia przypadku. Zamierzam kupić zestaw do mojego 07 cbr1k.

Inne firmy, które sprzedają owiewki na rynku wtórnym na eBay, to naprawdę złom, widziałem zestaw na motocyklu mojego przyjaciela. Złe malowanie, okropne dopasowanie.
Owiewki na rynku wtórnym: auctmarts wydaje się być tak dobre, jak to tylko możliwe w tym przedziale cenowym.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą MO Free

#23 ·
Miałem dobre doświadczenia z Auctmarts. Dopasowanie nie było idealne i wymagało trochę pracy, ale plastiki wyglądają fantastycznie - lakier był bardzo dobry.

Save
#24 ·
Mój kumpel kupił matowy czarny zestaw Auctmarts do swojego CBR1k z 2006 roku i pomogłem mu go zainstalować. Nieźle, nie idealnie, ale nieźle biorąc pod uwagę cenę. Trzeba było rozwiercić niektóre otwory, ponieważ wydawały się owalne zamiast okrągłe. Brak problemów z topieniem, ale zainstalował osłonę termiczną (on też to rozwala). Jest tylko jedna warstwa farby na nich i łatwo się przetrze do plastiku, jeśli zostaną porysowane. Dostajesz to, za co płacisz, ale jeśli chcesz perfekcji, wydaj 3000 $ lub cokolwiek za fabrykę :thumbsup:. Mat nie jest pokryty bezbarwnym lakierem (duh), więc woskowanie, polerowanie lub suszenie ręcznikiem SPOWODUJE błyszczące plamy. To nie wina Auctmarts, to twoja wina, że nie wiesz, jak dbać o matowe wykończenie.

Save
#25 ·
ZASADNICZO TO JEST GRY. PRZESZEDŁEM PRZEZ WIELE OWIEWÓW I CZUJĘ, ŻE NIEKTÓRE SĄ DOBRE, A NIEKTÓRE ZŁE, miałem owiewki Konica Minolta, były ok, "Black West Plastics", które moim zdaniem były mocniejsze niż owiewki OEM, ale zachowałem dolne części OEM ze względu na topnienie, a plastik Red Bull był do niczego, owiewka zbiornika nawet nie pasowała wokół korka wlewu paliwa, musiała zachodzić na korek wlewu paliwa, zasadniczo czasami trzeba po prostu wybrać OEM!

Save
You have insufficient privileges to reply here.